A fogak elszíneződésének megelőzése

A legtöbb fehérítő termék feladata a sárga vagy foltos fogak kifehérítése. Mit tegyünk, hogy a fehérítést ne kelljen idő előtt megismételni és fogaink a lehető legtovább fehérek maradjanak?

 

A fogak színe a belső (dentális) és külső (zománc) színek kombinációja. Ez a szín genetikai eredetű, veleszületett adottság. A fogak fejlődése során viszont ez a szín változhat. Ez legfőképpen a táplálkozástól függ, a fogápolástól, de bizonyos gyógyszerek is hatással vannak rá. Idősebb korban a fogak már természetes módon sárgulnak és szürkülnek, mivel a fogzománc elvékonyodik.

 

Elszíneződést megelőző tevékenységek

 

1. Kerülje a kockázatos élelmiszereket

Léteznek olyan élelmiszerek melyek összetétele elszínezi a fogakat, ill. foltokat okoz. Az italok közül pl.: vörösbor, kávé, cukros italok, limonádék és a fekete tea. Sőt, még az olyan mártások is, mint pl. a paradicsomos elszíneződéseket okozhatnak.

Tipp: Használjon szívószálat. Így mérsékelheti az italok fogakkal való érintkezését.
Az élelmiszerek közül főleg a zöldséget (uborka, brokkoli) gyümölcsöt (kivéve az erős színező hatású áfonyát és szedret) és sajtot válassza. A sajt elősegíti a fogzománc ásványosodását. Kalciumot és foszfort tartalmaz, melytől erős és egészséges fogai lesznek.

 

Léteznek olyan élelmiszerek melyek összetétele elszínezi a fogakat, ill. foltokat okoz.

 

2. Ne mosson fogat minden étkezés után. Csak öblítsen!

Jóból is megárt a sok. A fogmosásból is. Főleg savas ételek után mellőzze, ezek ugyanis gyengítik a fogzománcot. Egy ilyen fogmosással többet árt mint gondolná. Savas ételek fogyasztása után várjon legalább 30 percet.
Öblítsen inkább tiszta vagy szájvízzel a kockázatos italok fogyasztása után in (pl. kávé után).

 

3. Ne dohányozzon

A dohányzás szervezetre gyakorolt káros hatásairól talán beszélnünk semm kell. Egy dohányos fogsora első ránézésre is sárgább mint egy nem dohányzó emberé. Hagyjon fel a dohányzással nem csak egészsége, hanem a látványos fehér mooly érdekében is.

 

4. Helyes fogmosás

Ne feledkezzen meg a rendszeres fogorvosi dentális higiéniáról sem. Elmagyarázza és bemutatja önnek a helyes fogmosás módszerét, ami rendkívül fontos az egészséges és színeződésmentes fogak szempontjából. Blogunkon bővebben olvashat a fogselyem helyes használatáról is.

 

5. Fehérítő fogkrémek

A fehérítő fogkrémek és egyes enyhébb fehérítő matricák a fehér fogak megőrzésére szolgálnak. Ajánlani tudjuk a Crest 3D White Gentle Routine fehérítő matricákat vagy a Brilliance termékcsalád fogkrémeit.


Crest 3D BRILLIANCE White
32 db csomagban
16 napig
30 perc

Crest 3D BRILLIANCE White

28 900.00 Ft

Elfogyott

Crest 3D White 1-hour Express fogfehérítő matricát
20 db csomagban
10 napig
1 óra

Crest 3D White 1-hour Express

22 990.00 Ft

Raktáron

Fogfehérítő matrica Crest 3D Whitestrips SUPREME Professional Exclusive
TOP termék
42 db csomagban
21 napig
60 perc
Crest 3D White SUPREME BRIGHT fél csomag
20 db csomagban
10 napig
1 óra

Még nem született hozzászólás.


 
 
 


Bejelentkezés

 
Obnovenie zabudnutého hesla

Nemáte ešte účet?

Kosár

Bezárás X

A kosár üres.

Vásárlás folytatása