A fogselyem használata

Fontos a fogselyem napi rendszerességgel való használata.Segíteltávolítani a foglepedéket a fogak oldalsó felületeiről, elsősorban az első fogak között, amelyekhez a fogkefe nem fér hozzá. Ezt sokan elkerülik, mivel nem sajátítottákel a fogselymet megfelelő használatát és felsértik vele az ínyt.

 

Milyen a megfelelő fogselyem

 

Fogselymek széles választéka van forgalomban, és gyakran kizárólag az ön elvárásain múlik, melyiket választja. Kezdőknek a viaszolt fogselyem ajánlott, amelyet egyszerűbb kezelni, de ugyanakkor kevésbé hatékony a lepedék eltávolításában. A nem viaszolt fogselymek tisztító hatása nagyobb, de nehezebben kezelhetőek, ezért fennáll az íny sérülésének veszélye. Speciálisan érzékeny ínyre, fogimplantátumra, fogkoronára, vagy fogszabályzóra (ún. superfloss), valamint gyermeknek szánt fogselymek is kaphatóak. A gyerekeknek körülbelül hatéves korban kellene elsajátítaniuk a fogselyem rendszeres használatát.

 

Létezik fehérítő hatású fogselyem

 

Igen. A fehérítő hatású fogkrém és szájvíz mellett fehérítő hatású fogselyem is kapható. Mikroszkopikus kvarc-részecskék borítják, amelyek mechanikus úton távolítják el a fogzománc pigmentjeit. Léteznek kalcium-peroxid tartalmú fogselymek is, amelyek vegyi úton oldják fel a fogzománc pigmentjeit. Meg kell jegyezni azonban, hogy a fogselyem elsősorban a foglepedék, valamint a fogközökben található ételmaradék eltávolításának kiváló eszköze.

 

Miért fontos a fogselyem használata

 

Gondolnunk kell arra, hogy a fognak 5 felülete van. A fogkefével a fog külső, belső, és felső, rágófelületét tisztítjuk meg. A fogközökbe azonban a fogkefe nem jut el. Ezek a kis helyek nagy mennyiségű, a foglepedékben található baktériumot tartalmaznak, amelyek a fogszuvasodás és a kellemetlen szájszag okozói. A lepedék, majd annak az idővel fogkővé mineralizálódott formája, ingerlik az ínyt és ínygyulladást is okozhatnak.

 

Nem férek hozzá a hátsó őrlőfogakhoz...

 

A fogselyem használata főleg a fogsor első szakaszára, valamint az atipikusan elhelyezkedett fogak tisztítására alkalmas. A hátsó fogak esetében kezelése nehezebb és kevésbé hatékony. Ez a fogak különböző anatómiai alakjából adódik. Ezért a fogselyem használata az első fogak esetében ajánlott, ahátsó fogakraa fogközi fogkefe alkalmasabb.

 

Hogyan használjuk a fogselymet

 

A fogselyem használatának helyes technikája segít megelőzni a sérüléseket és biztosítja a foglepedék alapos eltávolítását a fogközökből.

 

A fogselyem használatának helyes technikája segít megelőzni a sérüléseket és biztosítja a foglepedék alapos eltávolítását a fogközökből.

 

  • o Használjon elegendő mennyiségű fogselymet – legalább 30 cm-t. Megkönnyíti az akadálytalan alkalmazást,
  • o Alakítson ki hurkot – a megfelelő hossz legöngyölítése után alakítson ki egy, a végén csomóval rögzített hurkot,
  • A felső fogsor tisztításáhozfogja mega hurkot, a hüvelykujjával az egyik, a mutatóujjával pedig az ellenkező oldalon,az alsó fogsoron használja a két hüvelykujját,
  • o Oda-vissza mozgással a fogközbe jut – ügyeljen arra, hogy a mutató- és hüvelykujj a lehető legközelebb kerüljön a foghoz!
  • o Ezt követően törölje le a két szomszédos fog felületét egészen az íny alá – C betűt kialakítva „ölelje“ körül a fogat a fogselyemmel, és azt követően húzza leegészen az íny alá.

Fogfehérítő matrica Crest 3D White Professional Effects
-20%
TOP bestseller
40 db csomagban
20 napig
30-45 perc

Crest 3D White Professional Effects

39 900.00 Ft31 900.00 Ft

14 nap

Crest szoda fogkrém
TOP bestseller

Még nem született hozzászólás.


 
 
 


Bejelentkezés

 
Obnovenie zabudnutého hesla

Nemáte ešte účet?

Kosár

Bezárás X

A kosár üres.

Vásárlás folytatása