Szájhigiénia

A szájhigiénia az egészséges fogak alapvető feltétele. Ez a szájüreg betegségei megelőzésének legolcsóbb és leghatékonyabb módja. Megelőző szerepet játszik a fogszuvasodással, betegségekkel szemben, melyeket baktériumok, a fogak korai öregedése (paradontózis) és az ínygyulladás (gingivitis) okoznak.

 

A dentális higiénia fontossága

 

A szájhigiénia folyamatának legfontosabb lépése a fogtisztítás helyes módszerének elsajátítása. A helytelen módszer vagy rossz fogkefe választása fogbetegségeket vagy a fognyak szabaddá válását, ill. az íny érzékenységét okozhatja. Ezen betegségek alapvető okozója a mikrobiális lepedék = fogplakk, melynek eltávolítása nélkülözhetetlen a betegségek megelőzése érdekében.

 

A szájhigiéniát fogászati szakember biztosíthatja. Általában az alábbi kezelésekből áll:

  • a fogsor állapotának elemzése,
  • helyes fogmosás gyakorlása,
  • lepedék és fogkő eltávolítása,
  • ultrahangos fogtisztítás,
  • lágyszövet gyógyítása
  • gyermekeknél ún. barázdazárás (az őrlőfogak barázdáit egy speciális anyaggal töltik ki, mivel itt keletkezik fogszuvasodás leggyakrabban),
  • tanácsadás

 

A sztomatológusok a fogak félévente történő professzionális tisztítását ajánlják.

 

A rendszeres szájhigiénia számos szempontból előnyös:

  • szebb, fehérebb mosoly,
  • csökkenti a fogszuvasodás kialakulásának kockázatát
  • megelőzi a szuvasodást, lepedék képződését és a fogsor idő előtti öregedését

 

A szájhigiénia fenntartása már a gyermekkortól kezdve rendkívül fontos. 

 

A szájhigiénia fenntartása már a gyermekkortól kezdve rendkívül fontos. A gyermek számára az első sztomatológiai kezelés pozitív élmény kell legyen, ezért érdemes még a fájdalom feltűnése előtt elkezdeni a szájhigiéniát és meglátogatni a fogorvosi rendelőt.

 

Dentális higiénia a tökéletesen egészséges fogsorért

 

A dentális higiénia fontos része a tanácsadás is. A szájhigiénikus megmutatja önnek a helyes fogmosás technikáját, mivel napi egyetlen helyesen végzett fogmosás többet ér, mint több helytelenül véghezvitt. Tanácsol majd egy megfelelő fogkefét, a legmegfelelőbbek a kis fejű, puha egyforma hosszúságú szálakkal ellátott fogkefék. Ideális választás lehet a lézeres metszéssel kialakított sörték. A kemény fogkefe a fogzománc kopását okozhatja. A helyes fogtisztításhoz hozzá tartozik a fogköztisztító kefe és a fogselyem.

 

A legfontosabb az esti fogmosás. Az éjszaka során a nyál pH értéke nem éri el a szájüreg megbetegedését okozó szintet.

 

A fogsor szájhigiénikus által végzett kezelése általában fájdalommentes. Amennyiben a beteg akkut problémával küzd, a kezelés érzékenységet okozhat.

 

A szájhigiénikus látogatását a Crest fogfehérítő matricákkal végzett fehérítőkúra megkezdése előtt is javasoljuk. Ez ugyanis lehetővé teheti a matrica fehérítő zseléjének jobb behatolását a fogakba a fogzománcon keresztül, minek köszönhetően a fehérítő hatás is jobb és egyenletesebb lesz.


Fogfehérítő matrica Crest 3D White Professional Effects
-20%
TOP bestseller
40 db csomagban
20 napig
30-45 perc

Crest 3D White Professional Effects

39 900.00 Ft31 900.00 Ft

1 nap

Crest szoda fogkrém
TOP bestseller

Még nem született hozzászólás.


 
 
 


Bejelentkezés

 
Obnovenie zabudnutého hesla

Nemáte ešte účet?

Kosár

Bezárás X

A kosár üres.

Vásárlás folytatása