A matricák összehasonlítása

Hogyan mossunk fogat

Ragyogó mosoly, egészséges fogak és íny – ki ne vágyna minderre? Ki ne szeretné elkerülni a fogfájást, az ínyvérzést, a kellemetlen „fúrást“ a fogorvosi rendelőben és a fölösleges kiadásokat? Valójában elég egy keveset tenni érte. A fogmosás megfelelő technikája biztosítja a fogak egészségét és szépségét.

 

Milyen fogkefét használjunk

 

Mindig „soft“, vagy „ultrasoft“ jelölésű, puha szálú fogkefét válasszon. A kemény szálú fogkefe rendszeres és helytelen használata a fogzománc maradandó károsodását vonhatja maga után és ún. ék alakú anyaghiány kialakulásához vezethet. Az elektromos fogkeféknél jellemzőek a kemény szálak,emiatt azokcsak a mozgássérült páciensek számára alkalmasak. Nagyon fontos, hogy a szálak sűrűn, egy síkba legyenek összerendezve, aminek köszönhetően elérnek a szájüreg nehezen hozzáférhető részeibe is. Lényeges a fogkefe 3 havonta történő cseréje, abban az esetben is, ha szabad szemmel nem észlelhető a károsodása.

 

Milyen fogkefét használjunk   Mindig „soft“, vagy „ultrasoft“ jelölésű, puha szálú fogkefét válasszon. A kemény szálú fogkefe rendszeres és helytelen használata a fogzománc maradandó károsodását vonhatja maga után és ún.

 

Mennyi ideig

 

Többnyire három percet emlegetnek,ez azonban nem teljesen igaz. Nem az idő a leglényegesebb faktor.Fontosabb a tisztítás minősége, amelyet egyszerűen úgy ellenőrizhet, hogy nyelvével elölrőlhátra végigmegy mindkét megtisztított fogsoron (fokozott figyelmet tulajdonítva a leghátsó őrlőfogaknak).

 

Naponta hányszor

 

Elég egyszer este, de alaposan. Ideális esetben reggel és este. Ügyeljen arra, hogy ne közvetlenül étkezés után mosson fogat, mivel ilyenkor átmenetileg meggyengül a fogzománc. Ajánlott legalább 30 percet várni. Legfontosabb az esti fogmosás, amely során eltávolítja az összes, napközben felgyülemlett lerakódást. A rágó felületek részben napközben is tisztulnak. Ebben segítségükre van a nyelv és a nyálmirigyek is. Éjszaka azonban ez a folyamat inaktív lesz, így a fogszuvasodás kialakulásáért felelős baktériumok számára kedvező körülmények alakulnak ki.

 

Hogyan mossunk tehát fogat?

 

Egyszerű! Elsősorban arra ügyeljen, hogy a fogkefét úgy fogja meg,akár egy tollat és a lehető legfinomabban, 45 fokos szögben helyezze a fogakra. Nagyobb nyomás esetén a finom szálak elhajolnak, és nem tisztítanak. Finom, körző mozgással menjen végig mindkét fogsoron az elülső fogaktól a leghátsókig, először a külső, majd a belső oldalon. Főlega fogak fognyaki részét tisztítsa, úgy, hogy a fogkefe szálainak egy része az ínyhez a másik pedig magához a foghoz ér.

 

A fogtisztás egy másik módja a fogkefe lehúzása az ínytől a fog aljáig. Ezzel a módszerrel tisztítson meg minden fogat, hatékonyan eltávolítvaa felgyülemlett foglepedéket.

 

Alapos fogmosás után is maradnak olyan helyek a fogak között, amelyeket a fogkefe nem képes kitisztítani. Ezért fontos a fogselyem vagy a fogközi fogkefe használata. A megfelelő méretű fogközi fogkefe kiválasztásában a fogorvosa nyújthat segítséget. A fogselyemnél az Ön elvárásai a mérvadóak. Főleg az elülső fogakra alkalmas, mivel a hátsó fogak nehezebben hozzáférhetőek. Oda-vissza mozdulatokkal a tisztítsa meg a fogak oldalsó felületét egészen az ínyig.Crest 3D White Professional Effects

40 db
30 perc naponta, 20 napig

39 900.00 Ft28 900.00 Ft

Crest 3D Glamorous White

28 db
30 perc naponta, 14 napig

23 990.00 Ft

1/2 csomagolás Crest 3D White Professional Eff...

20 db
30 perc naponta, 10 napig

18 000.00 Ft15 500.00 Ft


Még nem született hozzászólás.