Hogyan mossunk fogat

Ragyogó mosoly, egészséges fogak és íny – ki ne vágyna minderre? Ki ne szeretné elkerülni a fogfájást, az ínyvérzést, a kellemetlen „fúrást“ a fogorvosi rendelőben és a fölösleges kiadásokat? Valójában elég egy keveset tenni érte. A fogmosás megfelelő technikája biztosítja a fogak egészségét és szépségét.

 

Milyen fogkefét használjunk

 

Mindig „soft“, vagy „ultrasoft“ jelölésű, puha szálú fogkefét válasszon. A kemény szálú fogkefe rendszeres és helytelen használata a fogzománc maradandó károsodását vonhatja maga után és ún. ék alakú anyaghiány kialakulásához vezethet. Az elektromos fogkeféknél jellemzőek a kemény szálak,emiatt azokcsak a mozgássérült páciensek számára alkalmasak. Nagyon fontos, hogy a szálak sűrűn, egy síkba legyenek összerendezve, aminek köszönhetően elérnek a szájüreg nehezen hozzáférhető részeibe is. Lényeges a fogkefe 3 havonta történő cseréje, abban az esetben is, ha szabad szemmel nem észlelhető a károsodása.

 

Milyen fogkefét használjunk   Mindig „soft“, vagy „ultrasoft“ jelölésű, puha szálú fogkefét válasszon. A kemény szálú fogkefe rendszeres és helytelen használata a fogzománc maradandó károsodását vonhatja maga után és ún.

 

Mennyi ideig

 

Többnyire három percet emlegetnek,ez azonban nem teljesen igaz. Nem az idő a leglényegesebb faktor.Fontosabb a tisztítás minősége, amelyet egyszerűen úgy ellenőrizhet, hogy nyelvével elölrőlhátra végigmegy mindkét megtisztított fogsoron (fokozott figyelmet tulajdonítva a leghátsó őrlőfogaknak).

 

Naponta hányszor

 

Elég egyszer este, de alaposan. Ideális esetben reggel és este. Ügyeljen arra, hogy ne közvetlenül étkezés után mosson fogat, mivel ilyenkor átmenetileg meggyengül a fogzománc. Ajánlott legalább 30 percet várni. Legfontosabb az esti fogmosás, amely során eltávolítja az összes, napközben felgyülemlett lerakódást. A rágó felületek részben napközben is tisztulnak. Ebben segítségükre van a nyelv és a nyálmirigyek is. Éjszaka azonban ez a folyamat inaktív lesz, így a fogszuvasodás kialakulásáért felelős baktériumok számára kedvező körülmények alakulnak ki.

 

Hogyan mossunk tehát fogat?

 

Egyszerű! Elsősorban arra ügyeljen, hogy a fogkefét úgy fogja meg,akár egy tollat és a lehető legfinomabban, 45 fokos szögben helyezze a fogakra. Nagyobb nyomás esetén a finom szálak elhajolnak, és nem tisztítanak. Finom, körző mozgással menjen végig mindkét fogsoron az elülső fogaktól a leghátsókig, először a külső, majd a belső oldalon. Főlega fogak fognyaki részét tisztítsa, úgy, hogy a fogkefe szálainak egy része az ínyhez a másik pedig magához a foghoz ér.

 

A fogtisztás egy másik módja a fogkefe lehúzása az ínytől a fog aljáig. Ezzel a módszerrel tisztítson meg minden fogat, hatékonyan eltávolítvaa felgyülemlett foglepedéket.

 

Alapos fogmosás után is maradnak olyan helyek a fogak között, amelyeket a fogkefe nem képes kitisztítani. Ezért fontos a fogselyem vagy a fogközi fogkefe használata. A megfelelő méretű fogközi fogkefe kiválasztásában a fogorvosa nyújthat segítséget. A fogselyemnél az Ön elvárásai a mérvadóak. Főleg az elülső fogakra alkalmas, mivel a hátsó fogak nehezebben hozzáférhetőek. Oda-vissza mozdulatokkal a tisztítsa meg a fogak oldalsó felületét egészen az ínyig.


Fogfehérítő matrica Crest 3D White Professional Effects
-20%
TOP bestseller
40 db csomagban
20 napig
30-45 perc

Crest 3D White Professional Effects

39 900.00 Ft31 900.00 Ft

Raktáron

Crest 3D White BRILLIANCE fehérítő fogkrém
TOP bestseller
Crest 3D WHITE Brilliance Charcoal fogfehérítő fogkrém
-67%

Még nem született hozzászólás.


 
 
 


Bejelentkezés

 
Obnovenie zabudnutého hesla

Nemáte ešte účet?

Kosár

Bezárás X

A kosár üres.

Vásárlás folytatása