A fogközi kefe használata

A fogközi kefék a mindennapi szájhigiénia részét kellene képezzék. A klasszikus fogkefével nem érhetjük el a fogsor nehezen hozzáférhető részeit, ami elősegíti a fogkő baktériumainak szaporodását a fogközökben és így serkentik a fogszuvasodást.

 

A fogközök a fogfelszín 40%-át fedik le. Ezen részek elhanyagolása tehát negatív hatással lehet a fogak egészségére. Az ezen részeken képződő fogszuvasodás kezelése bonyolult, mivel nehezen hozzáférhető helyekről van szó.

A fogközi kefék kicsik, hajlékonyak és lágyak, melyek feladata, hogy bejussanak a nehezen hozzáférhető helyekre. Fogszabályzó és műfogsor tisztítására is gyakran használják. Különböző anyagokból készülnek. Vásároljon minőségi fogközi kefét, hogy garantált legyen a kényelmes használat. A minőségi kefe hajlékony és sok sörtéből áll, hogy ne károsítsa a fogínyt és ne okozzanak érzékenységet vagy vérzést.

Ha érzékeny a fogínye, válasszon olyan kefét, melynek műanyaggal bevont drótozott sörtéi vannak. Fontos, hogy ezt a kefét ne használja maró hatóanyagokat tartalmazó fogkrémmel. Ezek a fogkrémek ugyanis csiszolják fogfelszínt.

 

Fogközi kefe kiválasztása

 

Ügyeljen a kefe méretének kiválasztására. Érvényes, hogy minél nagyobb kefét érdemes választani, ami még befér a fogközökbe. A túl kicsi fogközi kefe nem feltétlenül elég hatékony. Legjobb 2 kefét választani, egy nagyobbat és egy kisebbet, mivel egy átlagos ember szájüregében 30 fogköz található, melyeket tisztíthatunk és a közök mérete különféle lehet. A kefe kényelmesen kell illeszkedjen a közökbe. Amennyiben bizonytalan a választásnál, tanácskozzon fogászával vagy vásárolja meg a kefék több fajtáját próbaképpen.

 

A fogközöket is ápolni kell.

 

Milyen gyakran használ fogközi kefét? Legjobb mindig akkor használni, ha ételmaradék ragad a fogai közé. Használja minden este, hogy a szájüregben ragadt összes ételmaradéktól megszabaduljon. Ezt a kefét ajánlott hetente cserélni.

 

A fogközi kefe használata

 Hogyan használjam a fogközi kefét, hogy minden fogam egészséges legyen.

  1. Válassza ki a megfelelő méretet. A kefe könnyen kell illeszkedjen a fogközökbe.
  2. Óvatosan helyezze a sörtéket a fogközökbe, óvakodjon a sörték hajlításától. Ha a sörték már meghajlottak, ne hajlítsa vissza őket használat után, hogy ne használódjanak el. Hagyja a sörtéket a beállított helyzetükben.
  3. Mozgassa a kefét a közben néhányszor. Műfogsornál használja a műanyag bevonatú fogközi keféket, hogy ne károsítsa a műfogsort.
  4. Használat során többször öblítse le a kefét, ill. vigyen fel speciális zselét.
  5. Használat után mossa le a kefét és tegye száraz helyre.

  


Fogápolásnál ne feledkezzen meg a helyes fogtisztítási technikáról sem és az egycsomós kefe esetleges használatáról sem. Rendszeresen látogasson el évente egyszer fogorvosához megelőző vizsgálatra és egyszer vagy kétszer évente látogasson meg dentál-higiénikust is.

 


Crest 3D BRILLIANCE White
32 db csomagban
16 napig
30 perc

Crest 3D BRILLIANCE White

28 900.00 Ft

Elfogyott

Crest 3D White 1-hour Express fogfehérítő matricát
20 db csomagban
10 napig
1 óra

Crest 3D White 1-hour Express

22 990.00 Ft

Raktáron

Fogfehérítő matrica Crest 3D Whitestrips SUPREME Professional Exclusive
TOP termék
42 db csomagban
21 napig
60 perc
Crest 3D White SUPREME BRIGHT fél csomag
20 db csomagban
10 napig
1 óra

Még nem született hozzászólás.


 
 
 


Bejelentkezés

 
Obnovenie zabudnutého hesla

Nemáte ešte účet?

Kosár

Bezárás X

A kosár üres.

Vásárlás folytatása