Az otthoni fogfehérítés kockázatai

Elterjedt nézet, hogy a fogfehérítés veszélyes és sok kockázattal jár. Ez viszont nem igaz. Csak az ismeretlen eredetű fehérítő termékekről és otthoni fehérítő receptekről mondható el. Az egészséges fogsorú emberek számára a minőségi termékkel és az útmutató betartásával végzett fehérítés gyakorlatilag veszélytelen. Ha valamilyen olcsó kínai zselét használ, természetesen más hatást ér el, viszont ha az éveken át milliók által használt és ajánlott Crest matricákat választja, melyek már 15 éve szerepelnek a piacon, nincs mitől tartania. A fogfehérítés előtt természetesen tisztában kell lennie fogai egészségével és fogsorának állapotával. Ez feltétel. Ez a feltétele az ilyen otthoni fogfehérítésnek.

 

Az otthoni fehérítés kockázatai - nagymama receptjei

 

Olyan korban élünk, amikor a kémiai anyagok tömkelege vesz körül minket a takarékosság végett azonban gyakran élünk természetes módszerekkel annak érdekében, hogy elérjük a kívánt megjelenést. Sok kozmetikumot helyettesíthetünk természetes anyagokkal, melyek nagyrészt nem működnek, vagy akár a konyhában megtalálható alapanyagokkal is. Ez a jó megoldás? A fogfehérítés egy sokkal érzékenyebb folyamat, ezért tekintsük most át az otthoni fogfehérítés néhány fajtáját, azok hatékonyságát és kockázatait.

 

Az otthoni fogfehérítés veszélyes receptjei

 

1. SzódabikarbónaA szódabikarbónás fogfehérítés talán a legősibb és leggyakrabban alkalmazott fajtája az otthon található alapanyagokkal végzett fogfehérítésnek.

Ne tegye! Soha. Egyszer sem! A szódabikarbónás fogfehérítés talán a legősibb és leggyakrabban alkalmazott fajtája az otthon található alapanyagokkal végzett fogfehérítésnek. A fogakat leggyakrabban először fogkrémmel megtisztítják majd szódabikarbónával kifényesítik. Az eredmény azonnal látható. Valóban? A szódakövek szó szerint lekaparják a külső elszíneződések egy részét a lágy fogzománc felszínéről, minek köszönhetően a fogak az adott pillanatban fehérebbnek tűnhetnek. Ez viszont valójában nincs így. A hevesen abrazív szóda magát a zománcot is összekarcolja. Ezzel az ősi recepttel több krt okoznak mint hasznot. Mivel a fogzománc azonnal károsodik és mikroszkopikus szinten egyenlőtlenül nyitottá válik, az új elszíneződések könnyebben megtapadnak rajta mint korábban. Ez a szóda újabb használatához vezet, ami a fogzománc teljes összekarcolását és károsodását okozza, ezzel nő a fogszuvasodás veszélye, valamint a fogérzékenység, a fognyak pedig feleslegesen szabaddá válik.

fogzománc ilyen károsodása visszafordíthatatlan. A fogzománcot nem lehet pótolni vagy a károsodását visszafordítani Ezért még véletlenül se próbálja fehéríteni a fogait otthon szódabikarbónával, kerülje az ilyen kísérleteket, amelyek felesleges kárt okoz a fogazatnak. A fogakat erre a célra kifejlesztett termékekkel kell fehéríteni. Bár ez persze több pénzbe kerül, de a fogai egészségéből is csak egy van, és például az ilyen otthoni szódabikarbónás fehérítéssel elveszíthetjük, és aligha tehetjük legalább valamennyire rendbe utána a fogainkat.

Mit mondanak erre a sztomatológusok? Szintén óva intenek. A szódabikarbóna ugyan rendelkezik fehérítő hatással, hosszú távú használata viszont károsítja a fogzománcot, mivel éles szélei mechanikai úton csiszolja a fogfelszínt. A laikusok között elterjedt legrosszabb otthoni fogfehérítési technikáról van szó.

 

citrom a fogfehérítéshez

2. Citrom

A fogak koncentrált citromkivonattal való kenegetése szintén egy régóta ismert módszer, amit manapság is sokan használnak a fehérebb mosoly elérésére. A sztomatológusok szerint ezen anyag használatának hosszú távúnak kellene lennie, hogy bármilyen fehérítő hatást eredményezzen. És mivel a szájüreg gyakori savassága gyakoribb fogszuvasodást okoz, ezt a technikát nem javasolják. Sőt, savas élelmiszerek fogyasztása után 30 percig nem javasolt fogat mosni. A citrussavak maró hatást gyakorolnak a fogzománcra. Legyenek óvatosak. Ne kenegessék vele fogaikat.

Még kevésbé lenne értelme a fogsort citromlével  mosni. Nemcsak kenegetjük vele, hanem a fogkefe sörtéivel beledörzsöljük a fogzománcba ezeket az erős gyümölcssavakat, amelyek szétmarják a fogzománcot. Ezáltal a szükségtelen károsodás még erőteljesebb volna. Készítsen meleg teát mézzel, és facsarjon bele egy kis citromlevet. Ennek van értelme. De a fogzománc maratása citrusos gyümölcs-savakkal a látszólag fehérebb fogakért nem lenne nagyon bölcs dolog, ne próbálja meg. A legtöbb amatőr cikk különféle internetes portálokon gyakran említi ezt az otthon is elvégezhető fogfehérítő „trükköt”. De semmiképpen se próbálja ki, a fogai úgysem lesznek fehérebbek.

 

3. Spenót és zsálya

Rágásuk állítólag fehéríti a fogakat. A szakemberek viszont egyetértenek abban, hogy ez csak mítosz. A spenót és a zsálya ugyan jó hatással vannak a szervezetünkre, fehér fogakat viszont nem eredményeznek.

Az ilyen otthoni fogfehérítő recept a fogakat semmilyen módon nem károsítja? Ha ki akarja próbálni, megteheti, de a saját szemével fogja látni, hogy nem működik. Így túl egyszerű lenne, és sajnos a dolgok nem így működnek.

Az ilyen laikus receptekhez hasonlóan ugyanilyen veszélyes lenne a vegyszerekkel való házi kísérletezés. Soha ne próbálja meg saját maga fehéríteni a fogait tiszta hidrogén-peroxiddal vagy más hasonló, gyógyszertárban kapható készítményekkel. Súlyos egészségkárosodást okozhatnak.

 

Hogyan lehet a fogakat fehéríteni otthon hatékonyan és biztonságosan

fogfehérítés kockázatai

 

Természetesen nem az otthoni fogfehérítésre vonatkozó laikus receptekkel, amelyeket szakmainak nem nevezhető internetes cikkekben találhat. Ezeket a cikkeket a témában nem igazán jártas szakértők írják. De természetesen a fogakat otthon is lehet fehéríteni. Ha már volt egy szűrővizsgálaton a fogorvosnál, és tudja, hogy egészségesek a fogai, akkor érdemes a bevált, kiváló minőségű termékeket beszerezni az otthoni fogfehérítéshez. Ilyenek például a Crest fogfehérítő matricák, amelyek a Fogfeherito-matrica.com webáruházunkban elérhetők. A kiválasztott termékről szóló véleményeket mindig olvassa el a arukereso.hu oldalon. Ezeket a véleményeket a termékek valódi felhasználói írják. Óvakodjon a más weboldalakon vagy a kiválasztott termék eladójának a weboldalán feltüntetett különböző „véleményektől”. Ezeket a véleményeket maguk az eladók is írhatták, és ezért általában kitaláltak. A webáruházunkban értékesített Crest matricák a arukereso.hu véleményezettek, tehát a vélemények róluk valódik és ellenőrzöttek. 

 

Ha kiválasztotta az Önnek megfelelő fogfehérítő terméket, alkalmazza a mellékelt használati utasítás szerint. A fogfehérítő kezelés alatt a legjobb hatás elérése érdekében tartson fehérítő diétát. A fogfehérítő kezelés befejezése után is még egy ideig, hogy a hatás a lehető legtovább tartson. 

 

 

Az étrend és a fogak elszíneződése

 

Minden, amit eszünk és iszunk, befolyásolja fogaink színét. Egyes ételek és italok intenzívebben, mások kevésbé színezik el a fogainkat. Ha azt szeretné, hogy a kifehérített fogai minél tovább fehérek maradjanak, fontos, hogy a lehető legjobban tartsa be a fehérítő diétát, főleg a fogfehérítő kezelés alatt és közvetlenül utána. A fehérítő diétát követve a fogak hosszabb ideig maradnak fehérek. 

 

Mit kell elkerülnük a fehérség hosszantartó megőrzéséért:

  • tea (főleg zöld és fekete),
  • kávé,
  • cigaretta,
  • áfonya,
  • cékla,
  • vörösbor,
  • szójaszósz,
  • tökmagolaj.

 

Ha legalább részben vagy hosszú ideig követi a fehérítő diétát, akkor biztosan tovább élvezheti a fehér fogakat, mint az, aki a fogfehérítés után néhány héttel rendszeresen kávét, kólát, céklalevet stb. fog inni. Ezek mind a fogak elszíneződését okozzák, amitől csak nehezen szabadulhatunk. A fehérítő kúra során ezért tartsa magát a fehér diétához.

 

Készítettünk egy infografikát is, hogy megtudja, mely élelmiszerek a legjobbak az egészséges fogak megőrzéséhez:

 A LEGJOBB ÉTEL AZ EGÉSZSÉGES FOGAKHOZ

Ha tehát ön is azt fontolgatja, hogy kipróbálja valamelyik házi praktikát, gondolja át még egyszer és kerülje el a nem kívánt komplikációkat. Csak hiteles és elfogadott termékeket használjon, esetleg ambuláns fogfehérítést, nem pedig a konyhában és kertben talált anyagokat. Csak ellenőrzött és bevált termékeket lenne észszerű alkalmazni, esetleg a fogorvosi rendelőben fehéríttetni a fogait, és semmiképp sem szabad kétes módszerekhez folyamodni, csak azért mert olcsóbbak.  


Crest 3D BRILLIANCE White
32 db csomagban
16 napig
30 perc

Crest 3D BRILLIANCE White

28 900.00 Ft

Elfogyott

Crest 3D White 1-hour Express fogfehérítő matricát
20 db csomagban
10 napig
1 óra

Crest 3D White 1-hour Express

22 990.00 Ft

Raktáron

Fogfehérítő matrica Crest 3D Whitestrips SUPREME Professional Exclusive
TOP termék
42 db csomagban
21 napig
60 perc
Crest 3D White SUPREME BRIGHT fél csomag
20 db csomagban
10 napig
1 óra

Még nem született hozzászólás.


 
 
 


Bejelentkezés

 
Obnovenie zabudnutého hesla

Nemáte ešte účet?

Kosár

Bezárás X

A kosár üres.

Vásárlás folytatása