Fogérzékenység fehérítés során

A fokozott fogérzékenység, melyet egyesek enyhe fájdalomként definiálhatnak, csak egy egyszerű ártalmatlan mellékhatása a fogfehérítésnek, amely nem feltétlenül jelentkezik. Csak az emberek 30-50%-nál jelentkezik, ez azonban függ a választott matricák típusától, mivel azok különböző erejűek és hosszúságúak. Ez egy általános mellékhatás, melytől nem kell tartania. A fehérítő kúra után azonnal elmúlik és nincsenek következményei.

 

Hogyan kerüljük el a fehérítés során fellépő fogérzékenységet

Javasolt továbbá puha fogkefét és érzékeny fogakra tervezett fogkrémet használni.

 

Ha a fájdalom elviselhetetlen, tartson a fehérítésben 1-2 nap szünetet amíg az érzékenység csökken és utána folytathatja a fehérítést.

 

Javasolt továbbá puha fogkefét és érzékeny fogakra tervezett fogkrémet 

használni.

 

Kerüljük a citrusok, cukor, alma, forró és hideg italok és hasonlók fogyasztását.

 

Szem előtt kell tartani természetesen azt, hogy azoknak, akiknek fogai érzékenyek és ez az általános tisztításnál is jelentkezik, nem kellene a legerősebb matricákat választaniuk. Érzékeny fogúak számára tervezték az érzékeny fogakra szánt Gentle Routine matricákat. Minél erősebb fehérítést végez, annál erősebb lehet a fogérzékenység, mint mellékhatás. Amennyiben tudja, hogy nincsenek különösebb gondjai az érzékenységgel, de időnként érez érzékenységet például a szabadon maradt fognyak vagy hideg avagy meleg italok hatására, ne válassza azon matricákat, melyek használata egy órás (FlexFit Supreme, Brilliance és hasonlók), Válasszon inkább félórás matricát (például a Vivid-et, Glamorous White-ot, Professional Effects-et).

 

Ha nem biztos a dolgában, vásároljon feles csomagolást valamely matricából (órás: feles FlexFit Supreme, fél órás: feles Professional Effects, feles Supreme).

 

Tegyen különbséget a fogérzékenység és a fogszuvasodás között

 

Ha szúró fájdalmat érez egy vagy több helyen, ez valószínűleg azt jelenti, hogy szuvasodása van, vagy rossz tömése, amelyet ki kellene cserélni. A szuvasodásos fogsort nem szabad fehéríteni. A szuvasodásokat fehérítés előtt rendbe kell hozni, mert a fehérítés gyorsíthatja a szuvasodást. Fehéríteni tehát csak egészséges fogsort szabad, de ezzel valószínűleg tisztában van. A fogsor egészsége mindig elsődleges, a fehérítés csak valami plusz, amivel javíthat kinézetén.



Még nem született hozzászólás.


 
 
 


Bejelentkezés

 
Obnovenie zabudnutého hesla

Nemáte ešte účet?

Kosár

Bezárás X

A kosár üres.

Vásárlás folytatása