A fogselyem használata

Fontos a fogselyem napi rendszerességgel való használata.Segíteltávolítani a foglepedéket a fogak oldalsó felületeiről, elsősorban az első fogak között, amelyekhez a fogkefe nem fér hozzá. Ezt sokan elkerülik, mivel nem sajátítottákel a fogselymet megfelelő használatát és felsértik vele az ínyt.

 

Milyen a megfelelő fogselyem

 

Fogselymek széles választéka van forgalomban, és gyakran kizárólag az ön elvárásain múlik, melyiket választja. Kezdőknek a viaszolt fogselyem ajánlott, amelyet egyszerűbb kezelni, de ugyanakkor kevésbé hatékony a lepedék eltávolításában. A nem viaszolt fogselymek tisztító hatása nagyobb, de nehezebben kezelhetőek, ezért fennáll az íny sérülésének veszélye. Speciálisan érzékeny ínyre, fogimplantátumra, fogkoronára, vagy fogszabályzóra (ún. superfloss), valamint gyermeknek szánt fogselymek is kaphatóak. A gyerekeknek körülbelül hatéves korban kellene elsajátítaniuk a fogselyem rendszeres használatát.

 

Létezik fehérítő hatású fogselyem

 

Igen. A fehérítő hatású fogkrém és szájvíz mellett fehérítő hatású fogselyem is kapható. Mikroszkopikus kvarc-részecskék borítják, amelyek mechanikus úton távolítják el a fogzománc pigmentjeit. Léteznek kalcium-peroxid tartalmú fogselymek is, amelyek vegyi úton oldják fel a fogzománc pigmentjeit. Meg kell jegyezni azonban, hogy a fogselyem elsősorban a foglepedék, valamint a fogközökben található ételmaradék eltávolításának kiváló eszköze.

 

Miért fontos a fogselyem használata

 

Gondolnunk kell arra, hogy a fognak 5 felülete van. A fogkefével a fog külső, belső, és felső, rágófelületét tisztítjuk meg. A fogközökbe azonban a fogkefe nem jut el. Ezek a kis helyek nagy mennyiségű, a foglepedékben található baktériumot tartalmaznak, amelyek a fogszuvasodás és a kellemetlen szájszag okozói. A lepedék, majd annak az idővel fogkővé mineralizálódott formája, ingerlik az ínyt és ínygyulladást is okozhatnak.

 

Nem férek hozzá a hátsó őrlőfogakhoz...

 

A fogselyem használata főleg a fogsor első szakaszára, valamint az atipikusan elhelyezkedett fogak tisztítására alkalmas. A hátsó fogak esetében kezelése nehezebb és kevésbé hatékony. Ez a fogak különböző anatómiai alakjából adódik. Ezért a fogselyem használata az első fogak esetében ajánlott, ahátsó fogakraa fogközi fogkefe alkalmasabb.

 

Hogyan használjuk a fogselymet

 

A fogselyem használatának helyes technikája segít megelőzni a sérüléseket és biztosítja a foglepedék alapos eltávolítását a fogközökből.

 

A fogselyem használatának helyes technikája segít megelőzni a sérüléseket és biztosítja a foglepedék alapos eltávolítását a fogközökből.

 

  • o Használjon elegendő mennyiségű fogselymet – legalább 30 cm-t. Megkönnyíti az akadálytalan alkalmazást,
  • o Alakítson ki hurkot – a megfelelő hossz legöngyölítése után alakítson ki egy, a végén csomóval rögzített hurkot,
  • A felső fogsor tisztításáhozfogja mega hurkot, a hüvelykujjával az egyik, a mutatóujjával pedig az ellenkező oldalon,az alsó fogsoron használja a két hüvelykujját,
  • o Oda-vissza mozgással a fogközbe jut – ügyeljen arra, hogy a mutató- és hüvelykujj a lehető legközelebb kerüljön a foghoz!
  • o Ezt követően törölje le a két szomszédos fog felületét egészen az íny alá – C betűt kialakítva „ölelje“ körül a fogat a fogselyemmel, és azt követően húzza leegészen az íny alá.

Fogfehérítő matrica Crest 3D White Professional Effects
-20%
TOP bestseller
40 db csomagban
20 napig
30-45 perc

Crest 3D White Professional Effects

39 900.00 Ft31 900.00 Ft

1 nap

Crest szoda fogkrém
TOP bestseller

Még nem született hozzászólás.


 
 
 


Bejelentkezés

 
Obnovenie zabudnutého hesla

Nemáte ešte účet?

Kosár

Bezárás X

A kosár üres.

Vásárlás folytatása