Porcelánfogak

Mint jól tudjuk, az ember egészsége szempontjából a fogaknak jelentős szerepük van. Ezért az állapotukat semmiképpen sem szabad alábecsülni. Hiszen pontosan a fogakat veszi először észre magán egy másik személy. Ha igazán exkluzív fogsorra vágyik, a porcelánfogak nagyszerű megoldást jelentenek.

A porcelánfogakat akkor helyezik be, amikor a természetes fogak kihullanak. Az is előfordulhat, hogy a fogai annyira elszuvasodtak, hogy a fogorvos már nem tudja őket megmenteni. Éppen ezért különböző stratégiákat javasolnak a fogak állapotának a tökéletesítésére. A porcelánfogak pedig az egyik remek megoldás.

Ez életkor előrehaladtával a fog élettartama és végessé válik. Ugyanis, ha a fog idővel elhasználódik, már nem lehet rajta segíteni. Viszont sok múlik a fogápoláson is. Néha előfordul, hogy még ez sem elegendő, mert ugyebár a genetikai tényezők is közre játszhatnak. Mindenesetre, ha egy fog valamilyen baleset vagy fogletörés miatt súlyosan sérült, azt ki kell cserélni. Ellenkező esetben rontana a megjelenése összhatásán, és valóban nem nyújtana esztétikus látványt. 

Amikor felkeresi az orvost, és közli Önnel, hogy néhány fogát ki kell cserélni, ne essen kétségbe. Ez egyáltalán nem szokatlan, és akár hiszi, akár nem, a fogorvosa csak segíteni akar. Mindent megtesz annak érdekében, hogy Ön elégedett legyen. A porcelánfogak azonban olyan alternatívát jelentenek, amelyekkel az arcán újra megjelenik a mosoly.

 

A porcelánfogak sajátosságai

beültetett porcelán fog

 

Ami a porcelánfogakat illeti, azok az Ön teljes fogsorát helyettesítik. A fogorvosi rendelőben bevett szokás, hogy porcelán koronákat is alkalmaznak egy-egy sérült fog pótlására. Ez egy híd segítségével is megoldható, amennyiben egyszerre több fogat kell pótolni. Ha átfogó fogpótlásnak szeretné magát alávetni, a porcelánfogak implantátumokkal is rögzíthetők.

A formáját Ön választja ki. Viszont a szakértők véleményét is meg kell hallgatnia, akik minden bizonnyal jobban értenek hozzá, és személyre szabott tanácsokkal szolgálnak. A fogak színét is Ön választhatja ki. A páciensek szokásukhoz híven  mindig a legfehérebbet választják, de azért az is megfontolandó, hogy nem igazán tűnnek természetesnek. Kérje ki a fogorvosa véleményét, de Ön is elmondhatja a véleményét.

 

A műfogsor felhelyezésének a menete

 

Porcelánfogak mellett döntött? Kiváló döntést hozott! Nem kell aggódnia semmi miatt, mert ez egy fájdalommentes folyamat és a lehető legkényelmesebb. A fogorvos előzetesen mindent elmagyaráz Önnek. Mindenekelőtt sor kerül egy konzultációra. Bizonyos esetekben akár többre is szükség lehet. A konzultáción kerül sor a szűrővizsgálatra, a fogorvos megvizsgálja a fogait, majd ismerteti Önnel az egész eljárás menetét.

Otthon mindent átgondolhat, és mindent megkérdezhet a fogorvostól, ami az eszébe jut. Végül is azért van, hogy Önnek a lehető legjobb tanácsot adja. És ez az állapotfelmérés nélkül nem megoldható, szóval semmiképpen se hagyja ki. A konzultációt követően a fogorvos meghatározza az esztétikai beavatkozás módját, amely teljesen páciensfüggő. Minden a fogai állapotától függ.

Ha a fogkorona vagy a híd mellett dönt, át kell esnie az ún. körkörös vállas fogcsiszoláson. Ennél a fogorvos a fogait a kívánt formára csiszolja, hogy a korona gond nélkül beilleszthető legyen. Ez az körkörös csiszolás néha néhány órát is igénybe vehet, ezért készüljön fel rá kellőképpen. Aggodalomra azonban semmi ok, a folyamat fájdalommentes, és helyi érzéstelenítésben részesül. Nem fog érezni semmit, és minden úgy lesz, ahogy annak lennie kell.

A fogkoronák gyártása laboratóriumban történik, és a folyamat körülbelül egy hétig tart. Nem kell attól tartania, hogy hónapokig lecsiszolt fogakkal fog járkálni, ennek a kockázata egyik kezelésénél sem áll fenn. Ha viszont valamilyen oknál fogva mégis elhúzódna, a fogorvos addig is adhat valamilyen mesterséges fogpótlást. A legtöbb esetben a fogcsiszolás után a fogorvos egy ideiglenes koronát helyez fel, amely úgy néz ki, mint egy végleges korona, de nincs szilárdan rögzítve.

 

Végleges rögzítés

 

A porcelán koronák beépítése nagyon egyszerű. Ön pedig új és gyönyörű mosolyra számíthat. Tehát, ha a porcelánfogak mellett dönt, többféle eljárás közül választhat. Újfent megint minden az Ön fogainak az állapotától és a fogorvosával folytatott konzultációtól függ. Az eljárás menetét fentebb már említettük. A rögzített műfogsorok a legtöbb esetben porcelánból, de más fémekből is készülhetnek. Adott esetben igénybe vehető számos modern technológia. Nagy előnye azonban, hogy a porcelánfogak teljes mértékben képesek pótolni a természetes fogakat. Ez nem csak egy részleges fogpótlás, hanem az egész fog pótlása a gyökérrel együtt.

Minden a csavar állkapocsba történő befúrásával történik. Lehet, hogy Önnek ez ijesztően hangzik, de ez egyáltalán nem így van. Nem történik semmi , amivel ne tudna megbirkózni. A beavatkozás folyamán végig érzéstelenítésben részesül, így esélye sincs arra, hogy bármit is érezzen. Ezenfelül, a porcelánfogakat csak kiválóan képzett szakemberek illeszthetik be, tehát aggodalomra nincs semmi ok. Amennyiben ezt az állkapcsa lehetővé teszi (ha nem, akkor egy másik beavatkozás szükséges, amelyről ismételten a szakértőkkel konzultál), akkor a csavarokat befúrják. Pontosan azt a célt szolgálják, hogy a későbbiekben a porcelánfogakat ezekre csavarozzák.

Természetesen ahhoz, hogy a csavarokat az állkapcsába fúrhassák, a fogakat előbb ki kell húzni, és a sebeknek be kell gyógyulniuk. Csak ezután kerülnek be a csavarok, amelyekre a porcelánfogakat rácsavarozzák. Azonban nincs mitől tartania. Ez a folyamat valóban néhány óráig tart, és itt-ott a fogorvosi rendelőben kell ücsörögnie, de ez sem olyan rémes dolog, amivel ne tudna megbirkózni.

 

Ne hanyagolja el a porcelánfogak ápolását

Porcelánfogak

 

A fogorvosok többsége kitart a „tiszta fog sosem fog tönkremenni” mottó mellett. Ha jobban belegondol, minden bizonnyal van benne valami. Elvégre, ha rendszeresen mos fogat, akkor a fog romlása nem történhet meg Önnel. Csak akkor, ha valóban olyan súlyos betegségről van szó, amelyen nem tud változtatni. Sokan azonban úgy gondolják, hogy ha porcelánfogaik vannak, akkor azok nem romolhatnak el, ezért nem is gondoskodnak róluk. Ez azonban hatalmas hiba. Bizonyos esetekben a porcelánfogakat jobban kell ápolni, mint a saját fogait.

Mert aprólékos gondoskodást igényelnek, és ezért naponta gondoskodni kell róluk. Ha azt szeretné, hogy igazán hosszú ideig kitartsanak, akkor keressen egy dentálhigiénikus szakembert. Látogasson el hozzá legalább évente kétszer, esetleg a javaslata alapján többször is. Igaz, hogy a porcelánrészen nem alakul ki fogszuvasodás, de a foglepedék megtapad rajta. Ezért kell a hagyományos értelemben reggel és este fogat mosni. Használjon manuális fogkefét, és ne feledkezzen meg a fogköztisztító fogkeféről sem, amelyek ebben az esetben kimondottan szükségesek.

Többek között ma már léteznek olyan fogászati segédeszközök, amelyeket kifejezetten a porcelánfogakhoz terveztek. Ebből kifolyólag ismét fogadja meg a szakértő tanácsát. A fogköztisztító fogkefét viszont végképp ne hagyja ki. Tény, hogy a porcelánfogakon bizonyos esetekben még több lepedék képződik, mint a természetes fogakon. A fogköztisztító fogkefék a fogai közötti réseket is kitisztítják. Használhat fogselymet is, amelynek több típusa létezik.

A fogköztisztító fogkefék pedig különféle méretekben elérhetők. Viszont a legjobb megoldás, ha az egyes réseket a dentálhigiénikus szakember méri be. Ami a fogkrémet illeti, nem ajánlott olyan fogkrémet vásárolni, amely habzó összetevőket tartalmaz. Ez azért van így, mert a tiszta fogaknak csak a látszatát kelti, ami nem teljesen helytálló. Ezért mindig figyeljen az összetevőkre, és összpontosítson azokra a fogkrémekre, amelyek több fluoridot tartalmaznak. Fontos azt is leszögezni, hogy a nem megfelelő fogászati eszközök és fogkrémek a fogai egyre rosszabb állapotához vezethetnek. Ezt semmiképp se becsülje alá.

 

Hollywoodi mosoly

 

Ön is nézett már amerikai filmeket, és észrevette a színészek tökéletesen fehér fogait? Lehet, hogy porcelánfogak voltak, de lehet, hogy a Crest márka termékei. Mint például fogfehérítő matricák vagy egyéb minőségi fogápolási kozmetikumok. Ez az egyik legnépszerűbb termék az otthoni fogfehérítéshez. Ráadásul számos fogorvos és dentálhigiénikus is ajánlja. A Crest fogfehérítő matricákat rengeteg amerikai is használja.

Ha valaha is eljut ebbe az országba, igazi hollywoodi mosolyokat fog látni jártában-keltében. Ön is szeretné, ha a mosolya ilyen ragyogó lenne? Ebben az esetben a Crest fogfehérítő matricák jelentik a legjobb megoldást. Megvásárolhatók a Fogfeherito-matrica.com webáruházunkban. Egyébként, ez a termék az USA-ban készül, és nagy népszerűségnek örvend. Nincs is mit csodálkozni rajta. Ez egy olyan befektetés, ami garantáltan megtérül. Gondolkodott már azon, hogy használhatja-e őket porcelánfogakon is? Nos, ebben az esetben csalódást kell okoznunk. A fogfehérítő matricák csak a természetes fogakat fehérítik, a mesterségeseket nem. Mindenesetre, ha mégis porcelánfogakon használná őket, akkor a külsődleges elszíneződéseket eltávolítanák róluk. A fog színe azonban nem változik, mivel a porcelánfogakon nem következhet be az oxidáció általi világosabb szín. Ez csak a természetes fogaknál működik.

 

Kivételesen hosszú élettartam

 

A porcelánfogak óriási előnye, hogy rendkívül hosszú az élettartamuk; megfelelő ápolással nagyon sok éven át, sőt, néha tartósan is megmaradnak. Ha véletlenül letörne egy fogdarab, a fogorvos néhány óra alatt helyre tudja hozni. Azért legyen vele óvatos. Ugyanakkor ez egy olyan alapanyag, amely nagyon tartós, és nem sérül meg egykönnyen.

Ezért, ha olyan fogakat óhajt, amelyek éveken át és tartósan, minden probléma nélkül megmaradnak, a porcelánfogak remek döntésnek bizonyulnak. Ugyanis ennél az egész fog és a gyökér pótlására kerül sor, ezáltal a fogak tökéletlensége nem lesz látható. Azonban lehetősége lesz arra, hogy mindent megbeszéljen fogorvosával. A legjobb tanácsokat tőle várhatja.

 

Tegyen félre egy nagyobb összeget

 

Valószínűleg nem lepődik meg, ha eláruljuk, hogy a porcelánfogak egy kicsit költségesebbek. Határozottan nincs is mit csodálkozni rajta. Végül is ez egy hosszú távú kezelési folyamat, amely több beavatkozást igényel, az egyéni konzultációkat is beleértve. Önnek azonban gyönyörű, szilárdan és tartósan rögzített fogai lesznek. Biztosak vagyunk benne, hogy semmiképpen sem szeretne szuvas és kihullott fogakat. Ezért a porcelánból készült fogak a legjobb megoldás. Természetesen az ár a felhasznált alapanyagtól is függ. Ha valóban porcelánról van szó, akkor többet kell fizetnie.

Ezzel azonban számolni kell, mivel ez egy kiváló minőségű alapanyag. Ezért aprólékosan gondolja át, és konzultáljon a fogorvosával a pénzügyi megoldásokról. Ezt korábban szükséges megfontolni. Viszont sok fogászati klinika a porcelánfogakat részletfizetésre is kínálja. Valahogy mindig meg lehet egyezni. Csak akarni kell. Ezenfelül azt is meg kell említeni, hogy egy ilyen esetben egy olyan befektetésről van szó, ami több szempontból is megéri. A beavatkozás fájdalommentes, fogai örökké megmaradnak, és valóban esztétikus látványt nyújt. Hiszen mindenki a hollywoodi mosolyra vágyik.

 

Az egészséges fogak sokkal többet jelentenek, mint a porcelánfogak

gyönyörű fogak

 

Végül, de nem utolsósorban szeretnénk megjegyezni, hogy bárhogy is dönt, a szájhigiéniát soha nem szabad alábecsülni. Ha úgy véli, hogy ez csak a fogaira vonatkozik, és nincs semmi jelentősége, akkor bizony téved. Sőt, mi több, bebizonyosodott, hogy a fogszuvasodás a szív- és érrendszeri betegségekkel is összefügg. Így tehát a fogbetegségek hatással lehetnek az általános egészségi állapotára is. Ezért látogassa rendszeresen a fogorvosát, évente legalább kétszer a dentálhigiénikust is, és alaposan mosson fogat. Használjon megfelelő segédeszközöket és táplálkozzon egészségesen. Ha viszont mégis a porcelánfogak mellett dönt, akkor kétségkívül nagyon jól fog járni.


1/2 csomagolás Crest 3D White Professional Effects
TOP bestseller
20 db csomagban
10 napig
30-45 perc
Fogfehérítő matrica Crest 3D White Professional Effects
-20%
TOP bestseller
40 db csomagban
20 napig
30-45 perc

Crest 3D White Professional Effects

39 900.00 Ft31 900.00 Ft

14 nap


Még nem született hozzászólás.


 
 
 


Bejelentkezés

 
Obnovenie zabudnutého hesla

Nemáte ešte účet?

Kosár

Bezárás X

A kosár üres.

Vásárlás folytatása