A matricák összehasonlítása

Hogyan működik a fogfehérítés

A fogfehérítés kétfélekeppen működhet – a fogzománc külső felületén található foltokra kifejtett hatással, vagy annak felülete alatt, megelőzvén az új foltok kialakulását. Fehérítőhatás afoltok eltávolításával, kifehérítésével és az új foltok kialakulásának megakadályozásával érhető el.

 

A fogzománc felületén található foltok eltávolításay

 

A felületi fehérítés abrázión, vagy vegyi alapú folteltávolításon alapulhat. Ezek a módszerek fellazítják és megbízhatóan eltávolítják a fogzománc felületén található foltokat, biztosítva annak fehérségét. Számos fogfehérítő készítmény ezen az elven alapul. Mint például:

  • Fehérítő hatású fogkrémek – szilícium-dioxid molekulákat tartalmaznak, amelyek csiszolják a fogzománc felszínét,
  • A fehérítő fogkrémek és folyadékok nátrium-hexametafoszfátotis tartalmazhatnak, amely segít megelőzni az új foltok kialakulását,
  • A fogkefék szálai mechanikus úton távolítják el a foltokat

 

A fogzománc felülete alatt található foltok tisztítása

 

A fogzománc felülete alatt található, nehezen eltávolítható foltok esetében az ideális megoldást jelent a fehérítő készítmény használata. Ez az eljárás a folt molekuláinak kémiai oxidációján alapszik. A fehérítés ereje és hatása a hidrogén-peroxid mennyiségétől függ – amely a fogfehérítéskor a fogorvosi rendelőkben használt és otthona kényelmében egyaránthozzáférhető anyag, amelyet például a Crest 3D White fogfehérítő matrica is tartalmaz.

 

A fogak árnyalata

 

Színérzékelésünk szubjektív. Mindenki máshogy értékelheti a fog színét. Két orvos is különbözően vélekedhet ugyanarról a fogról. A szín meghatározása nagyban függ a helységben fennálló fényviszonyoktól, valamint a fog és a fény kölcsönhatásától.

 

Tudósok megkísérelték objektív módon meghatározni a fogak színét, ami segítene az új fehérítő technológiák fejlődésében, de egy bonyolult feladattal állnak szemben. Leggyakrabban színskálákat használnak erre a célra (Vita ShadeGuide), amelyek alapján megállapítható a fog konkrét színe. Az eredménytazonban nagyban befolyásolják a szemlélő tapasztalatai, egészségügyi alkalmassága, valamint a külső fényviszonyok.

 

A színmeghatározás pontosabb módszerét a Nemzetközi Megvilágítási Bizottság (CommisionInternational de l´Eclairage) fedezte fel, amely a három alapszín, a kék (L), a piros (a) és a zöld (b) érzékelésén alapul és a CIE Lab megnevezés alatt ismert. Ennek a módszernek köszönhetően egységekben fejezhető ki a szín, ami lehetővé teszi annak klinikai és szubjektív meghatározását.

 

Ez a felfedezés hozzájárult a fehérítő rendszerek hatékonyságának növeléséhez, lehetővé téve a normál fényviszonyok mellett, az elülső fogakról készített, magas felbontású fényképek számadatokra történő átalakítását. A fehérítő hatást a b (elsárgulás) és a c (vörös) csökkentésével, valamint az L (fényesség) növelésével érünk el.

 

A fogfehérítés kétfélekeppen működhet – a fogzománc külső felületén található foltokra kifejtett hatással, vagy annak felülete alatt, megelőzvén az új foltok kialakulását.Crest 3D White Professional Effects

40 db
30-45 perc naponta, 20 napig

39 900.00 Ft32 500.00 Ft

Crest Supreme fehérítő matricák feles csomagolása
-12%

1/2 csomagolá - SUPREME Professional

42 db
30 perc naponta, 21 napig

30 250.00 Ft26 500.00 Ft


Még nem született hozzászólás.