A matricák összehasonlítása

Hogyan küzdjem le félelmemet a fogorvostól

A fogorvosi beavatkozástól való beteges félelmet oralofóbiának vagy dentális fóbiának nevezik. Hasonló tünetekkel jár, mint bármely fóbia - szorongás, gyomorfájás, remegés és akár pánikszerű állapot. Az emberek magas százalékban szenvednek attől a fóbiától és 8 %-uk végképp elkerüli a fogorvosi rendelőt. További 20 % csak akkut esetekben és erős fájdalom esetén megy el fogorvoshoz Ez a fóbia többnyire előző negatív tapasztalatok hatására alakul ki.

 

Ezen fóbia figyelmen kívül hagyása komoly egészségügyi problémát okozhat, mivel a kezelés halasztása egyre komolyabb károsodással jár végül pedig a megoldás ne csak fájdalmasabb, hosszadalmasabb és drágább lesz, hanem tartós egészségkárosodást okozhat.

 

Hogyan birkózzunk meg a fogorvostól való félelemmel 

Az emberek 8 százaléka fél a fogorvostól. Olvassa el hogy szabadulhat meg a félelemtől.

 

A fóbia orvoslásának első lépése a kiváltó ok felfedése. Ebben psyhoterapeuta lehet a segítségére, aki megtanítaná gondolatainak és érzékeinek irányítására. A páciensek egyharmadának nem volt előző negatív tapasztalata fogorvossal. Ezek az emberek nehezen viselik a kockázatos helyzeteket a szorongás pedig sok élethelyzetben jelentkezik náluk. A szükséges kiindulópont a probléma megértése. Ha meg tudja nevezni a problémát, elkezdheti keresni a megoldást. Szem előtt kell tartani, hogy a technológiai és tudományos eljárások folyamatosan fejlődnek ezért az előző negatív tapasztalat nem feltétlenül fog megismétlődni. Újabb és újabb fájdalomcsillapítókat, fájdalommentes beavatkozásokat fejlesztenek ki. Nemsokára a fájdalmas fogfúrás is a múlt részévé válhat - kérheti az alternatív Carisolv zselés módszert. Az érintett részre zselét visznek fel, amely feloldja a foganyagot. Ezért nem szükséges semmiféle drasztikus beavatkozás.

 

Találjon egy jó fogorvost

 

Nagyon fontos olyan fogorvost választani, aki minden szempontból megfelel Önnek. Ne habozzon több orvost is meglátogatni és érdeklődjön a kínált eljárási módszerekről. Az utóbbi időben ráadásul olyan fogorvosi klinikák nyílnak, ahol az oralofóbiától szenvedő páciensekkel foglalkoznak. Egyes fogorvosi rendelők már most is fájdalomcsillapító műszerek széles skálájával vannak felszerelve, pl. kéjgázzal, szedációval, növényi nyugtatókkal és ópiátumokkal.Crest 3D White Professional Effects

40 db
30-45 perc naponta, 20 napig

39 900.00 Ft31 850.00 Ft

1/2 csomagolás Crest 3D White Professional Eff...

20 db
30-45 perc naponta, 10 napig

18 000.00 Ft16 900.00 Ft

Crest 3D Glamorous White

28 db
30 perc naponta, 14 napig

24 850.00 Ft


Még nem született hozzászólás.