Fogfehérítés

Nem véletlenül mondják azt, hogy a fogak az első, amit az ember a másikon észrevesz. Ezért van szükség a megfelelő ápolásra és a rendszeres fogorvosi szűrővizsgálatra. A fogfehérítés szintén egy nagyszerű megoldás, amelyről ebben a cikkben bővebben ejtünk szót.

 

Mindannyian vágyunk a hollywoodi mosolyra, de nézzünk szembe a tényekkel. Bizonyos esetekben ez szinte megoldhatatlan. Általában az emberek a legvilágosabb színt választják fogpótlásként, de ebben az esetben azzal is számolni kell, hogy a hatása nem esztétikus és természetellenes.

Ha ragyogó mosolyra vágyik, nagyszerű megoldás a fogfehérítés, amelyet manapság egyre gyakrabban csinálnak. Nincs is mit csodálkozni rajta. Végül is ez egy olyan eljárás, amelyre az emberek folyamatosan vágynak. A fogfehérítés számos előnnyel jár. Erről is, valamint sok egyéb dologról is olvashat a cikk további részében.

 

Ragyogóan fehér fogak

 hatékony fogfehérítés

A tiszta és fehér fogak mindenképpen hozzátartoznak a kellemes megjelenéshez. Ha Ön is vágyik az amerikai filmekben szereplő színészek és színésznők mosolyára, akkor érdemes alávetnie magát a népszerű fogfehérítésnek. Bizonyos esetekben a fogak színét nem lehet befolyásolni. Ez lehet például egy genetikai tényező vagy egy velejáró betegség. Sok esetben azonban Ön is befolyásolhatja a fogai színét. A fogak megsárgulnak, például a dohányzás, az édességek gyakori fogyasztása vagy az édesített italok fogyasztása miatt.

Az is bebizonyosodott, hogy bizonyos típusú élelmiszerek elszínezik a fogakat. Egyértelmű példa erre a fekete tea vagy a kávé. A fogfehérítés azonban ragyogóan fehérré varázsolja a fogait, és olyan mosollyal büszkélkedhet, mint egy reklámfilmben. Fontos azonban elmondani, hogy a fogfehérítés nem egy maradandó dolog, ezért többször is át kell esni ezen az eljáráson.

 

A fogfehérítés csak felnőttek számára javasolt

 

18 éves kor felett bárki fehérítheti a fogait. Ha Ön felnőtt, akkor alávetheti magát a fogfehérítésnek. Egyéb módon a fogfehérítés nincs korlátokhoz kötve. Egyszerűen fogalmazva, a fogfehérítés bárki számára elérhető, akinek egészségesek a fogai. A fogfehérítéssel kapcsolatban mindig konzultáljon a dentálhigiénikusával vagy a fogorvosával. Bizonyos esetekben ugyanis a fogfehérítés nem lehetséges. Főleg azokban az esetekben, amikor a fogak szuvasak vagy bizonyos kezelések előtt állnak. Tehát először is rendbe kell tennie a fogait, és csak utána gondolkodhat a fogfehérítésen. Ez azonban szintén olyasmi, amiről a fogászati klinikákon dolgozó szakemberek tájékoztatják Önt.

 

Mit is jelent a fogfehérítés?

 

Először is beszéljünk egy kicsit arról, hogy egyáltalán mit is jelent a fogfehérítés. A kifejezést ugyanis sokan eltérő módon értelmezik. A fogfehérítést azonban nevezhetjük egy olyan módszernek, amely visszaadja a fogak ragyogó fehér színét. Erre a beavatkozásra többféle módszerrel is sor kerülhet. A leggyakoribbak a mechanikai és a kémiai módszerek. A fogfehérítés végezhető ambuláns formában, de otthon is, de ezt majd még ebben a cikkben megemlítjük.

 

Miért sárgulnak meg a fogak?

 fogfehérítő skála

Már említettük fentebb néhány okot, amelyek a megsárgult fogak leggyakoribb tényezői. Mint például a már említett dohányzás. A cigaretta és más dohánytermékek egyúttal a fogak sötétedését és elszíneződését is okozzák. Ez azonban nem az egyetlen ok. Ha Ön azok közé tartozik, akik elhanyagolják a szájhigiéniát, érthető, hogy a fogai megsárgulnak. Ez leggyakrabban akkor fordul elő, ha Ön nem mos rendszeresen fogat, vagy ha nem használja az ajánlott fogápolási eszközöket.

Ilyenek például a fogköztisztító fogkefék vagy a fogselyem. Ezeket az eszközöket mindenképpen használni kell, ha egészséges és fényes fogakat szeretne. A fogak közötti hézagokban ugyanis olyan sok lepedék és baktérium keletkezik, amelyek, ha nem távolítják el őket rendszeresen, fogínygyulladást vagy fogszuvasodást okozhatnak. A nyelvkaparó szintén nagyszerű eszköz. Ezt mindig fogmosás után volna célszerű használni. Talán nem hiszi el, de a nyelvén található a legtöbb baktérium. Ha használni fogja a  fogkaparót, akkor megelőzi a fogszuvasodást, és a fogai ellenállóbbak lesznek a sárgulással szemben.

 

Kerülje az alkoholtartalmú italokat, a kávét, a fekete teát és a kólát. Ezek azok az italok, amelyek sok cukrot és kémiai színezéket tartalmaznak, és szintén befolyásolják a fogak természetes színét. Egyéb tényezők közé tartozik természetesen az idő múlása és az öregedés. Végül is ezek olyan okok, amelyeket semmilyen módon nem lehet befolyásolni.

Valójában a fogak természetes módon kopnak, és sok esetben ezzel egyidejűleg a színük is megváltozhat. Léteznek olyan gyógyszerek is, amelyek mellékhatásai között a fog megsárgulása is szerepel. Ezért legyünk velük nagyon körültekintők. Bizonyos esetekben a sárgulást nem tudja befolyásolni. Ez például érvényes a szív- és érrendszeri betegségekre vagy a cukorbetegségre. Természetesen a fogakat a rák és a vele járó kezelések is károsíthatják.

 

A fogfehérítés eredménye szemmel látható

 

Az ügyfelek gyakran megkérdezik, hogy a fogfehérítés valóban olyan hatékony-e, mint amilyennek mondják. Igen, a fogfehérítés hatékony termékekkel tényleg működik. Ezekből azonban kevés van a piacon, ezért a valós vélemények, a márkatörténet stb. alapján kell döntenie. A Crest fogfehérítő matricák határozottan a hatásos termékek közé tartoznak. Ez valószínűleg egyértelmű a több mint 21 évre visszatekintő múltjából kifolyólag (2022-es adat), vagy az árukereső valódi felhasználóinak véleményéből, vagy az emberek millióinak tapasztalataiból világszerte.

A fogorvosnál végzett ambuláns fogfehérítés is hatásos. Ez azonban egyszeri hatással jár, és nem fokozatos, mint az otthoni fogfehérítés, így nem biztos, hogy mindig azt a hatást éri el, amit az ember elképzel. Néha szükséges, hogy otthoni fogfehérítő termékkel fehérítse a fogait.

 

Természetesen minden embernek más a véleménye a fehérítésről és annak a hatásáról. Egyesek elvárják, hogy a fogfehérítés után a fogaik túlzottan fehérek legyenek, ami azonban nem tűnik esztétikusnak. A fogfehérítés ebben az esetben úgy van beállítva, hogy a lehető legtermészetesebbnek és legesztétikusabbnak tűnjön. A fogfehérítés eredményei szemmel láthatók, és mindenképpen érdemes ezt az eljárást elvégezni. Ezért, ha töpreng rajta, és nem tud dönteni, mindenképpen ki kellene próbálnia. Több szempontból is megéri.

 

Fogfehérítési módszerek

 

Valószínűleg Önt az is érdekelheti, hogy jelenleg milyen fogfehérítési módszerek léteznek. Általában a fogfehérítést peroxidos és nem peroxidos módszerekre oszthatjuk fel. Ami a peroxidos módszert illeti, mint azt a neve is mutatja, a peroxidot használják a fogak fehérítésére. Ennél azonban nincs mitől tartania.

A szakértők pontosan tudják, hogy milyen mennyiségben kell alkalmazni a hidrogén-peroxidot, hogy az biztonságos legyen. Ebben az esetben ez egy mélyreható fogfehérítés, amely akár több hónapig is látható eredményt hoz. Ami a peroxidot illeti, ez a legnépszerűbb fehérítési módszer, és az emberek azonnal megkedvelték. Természetesen világos, hogy a peroxidot nem szabad túl gyakran alkalmazni a szájüregben.

 

Ha a nem peroxidos módszert választja, lehet, hogy csalódásban lesz része, mivel ez a módszer nem mindenkinél működik. És ha működik is, összehasonlíthatatlanul gyengébb és sokkal rövidebb ideig tart, mint a peroxiddal történő fehérítés. A fogfehérítés során is be kell tartania az orvosi utasításokat. Csak így maradnak huzamosabb ideig fehérebbek a fogai.

 

A fogfehérítést megelőző konzultáció

 kifehérített fog

Mint a legtöbb fogászati kezelés esetében, a fogfehérítésnél is először konzultáción kell részt vennie. A fogorvos vagy a dentálhigiénikus mindenről tájékoztatja Önt, és bármit kérdezhet tőle, amit csak tudni szeretne. A fogfehérítés előtt semmiképpen se hagyja ki a konzultációt. Az orvos tájékoztatja Önt az egész eljárásról, és mindenben tanácsot ad. Megvizsgálja a fogait, és megmondja, hogy alkalmasak-e a fogfehérítésre, és hogy gond nélkül fehérítheti-e a fogait.

Végül is a fogfehérítés nem egy olyan téma, amely gyakran szóba kerülne. Ezért is érdemes mindenről egy szakemberrel konzultálni. Mint jól tudja, minden embernek más a véleménye, ezért nem szabad annyira a szívére vennie más páciensek véleményét. Mindenki más eredményeket vár, mások a céljai és másra vágyik. Lehet, hogy néhány embernek nem jött be, ezért az a legjobb, ha a saját fogain próbálja ki. Általánosságban ajánlott évente legfeljebb 2-3 alkalommal elvégezni a fogfehérítést, de mindig kérjen tanácsot szakembertől.

 

Fogfehérítés otthon – igen vagy nem?

 

Sokan úgy vélik, hogy otthon is képesek a fogaikat kifehéríteni. Nem kell orvoshoz járni és sok pénzt sem kell fizetni. Nos, az igaz, hogy rengeteg tipp létezik az otthoni fogfehérítésre. Az interneten sokféle otthoni módszert talál, de kevés közöttük az igazán hatékony. Javasolják például citromlevet vagy szódabikarbónát vízzel keverve. Az ilyen szakszerűtlen tanácsok többet árthatnak a fogaknak, mint amennyit segítenek a fehérebb szín elérésében. A citromlé erős gyümölcssavakat tartalmaz, amelyek lemarják a fogzománcot. A szódabikarbóna pedig visszafordíthatatlanul lecsiszolja a fogzománcot. És ez olyasmi, amit nem lehet visszacsinálni. A fogai így még könnyebben és gyorsabban veszik fel a foltokat és a sötétebb árnyalatot. Ehelyett látogasson el fogorvosához, dentálhigiénikusához, vagy válasszon bevált otthoni fogfehérítő termékeket, például Crest fogfehérítő matricákat.

 

Ebben az esetben mindenképpen megéri befektetni. Végül is nem egy hatalmas összegről van szó. Végül, de nem utolsósorban, nem kell olyan gyakran fehérítenie a fogait, így gond nélkül spórolhat erre az eljárásra. Ezen kívül számos fogfehérítő fogkrém is létezik. Ezeket gyógyszertárban, drogériában vagy hagyományos üzletben, illetve webáruházunkban találja meg. A hatásaik azonban még nem igazolódtak be olyan mértékben, hogy ezeket a fogkrémeket a fogorvosok és a dentálhigiénikusok bármilyen úttörő hatású, hatékony fogfehérítésre ajánlják. A fogkrémek többnyire csak a fogak felszínét fehérítik, ami nem feltétlenül jelent jelentősebben látható kifehéredést. A vásárlók elégedettek a Crest márka fogkrémeivel, és többször és rendszeresen megrendelik őket. Egyesek számára elegendő a fehérebb fogakhoz. Másoknak magasabbak az elvárásaik, ezért inkább vesznek matricákat, mint fogkrémeket.

 

Crest fogfehérítő matricák

 

Bevált termék az otthoni fogfehérítéshez. Kétségtelenül a legjobb, amit a fogfehérítés terén ismerünk és javaslunk, és garantáljuk az eredményes fogfehérítő hatást. Ezek a Crest fogfehérítő matricák. Az USA-ban készülnek, és az előnyök széles skálájával tűnnek ki. 2001 óta vannak jelen a világpiacon, tehát nem egy tesztelésre váró innovációról van szó, hanem az idő és az emberek tapasztalatai által kipróbált termékről.

A Crest fogfehérítő matricák a világpiac vezető fogfehérítő termékei közé tartoznak. A piacon töltött sok év alatt innovatív fejlesztéseknek vetették alá őket. Egyre jobbak és jobbak.

 

Csak rátapasztja a fogaira és hagyja, hogy kifejtse a hatását. Gyorsan és egyszerűen. Nincs többé hosszas üldögélés a LED-lámpa alatt egy kényelmetlen székben, amelyben még mozdulni sem tud. A Crest matricákkal a fogain tévézhet, böngészheti a netet, bárhová mehet, vagy akár zuhanyozhat is. Ugyanakkor fontos elmondani, hogy a Crest fogfehérítő matricák ára kifejezetten kedvező. Ezért, ha a fogfehérítés gyors módszerét keresi, akkor Önnek a Crest matricák lesznek a telitalálat. De amint már említettem, minden magán és az Ön elvein múlik. Lehet, hogy örömet szerzünk egy olyan információval, hogy az amerikai filmsztárok is pontosan ezt a termékest használják, és ettől lesz igazi hollywoodi a mosolyuk.

 

Még mielőtt nekifogna a fogfehérítésnek

 

Mint fentebb már említettük, mielőtt az eljárást elvégezné, konzultáljon egy fogorvossal vagy dentálhigiénikus szakértővel. A konzultáción megtudhatja, hogyan működik, és a szakértő tanácsot ad, hogy Önnek melyik módszer a legjobb. Minden Öntől függ, de a fogak állapotától és a szakértők véleményétől is. Mielőtt elkezdené a fogfehérítést, a fogorvos ellenőrzi a fogai állapotát. Ez azt jelenti, hogy ha fogszuvasodása, ínygyulladása vagy bármilyen kihúzandó foga van, akkor először ezeket a problémákat kell rendezni. Csak ezután érdemes belevágni a fogfehérítésbe.

 

Arról se feledkezzen meg, hogy a fogfehérítés fokozhatja a fogérzékenységet. Ezért is szükséges, hogy előzetesen alaposan átgondolja, és konzultáljon a szakértőkkel. A fogak enyhén fokozott érzékenysége normális és ártalmatlan mellékhatása minden hatékony fogfehérítésnek. Ha viszont Önnek általában érzékenyek a fogai, akkor ez a kísérő reakció felerősödhet és ezért kellemetlenebb lehet. A fogérzékenységgel kapcsolatos problémája átmenetileg fokozódhat.

Egyúttal a fogorvos utasításait kell követni a fogfehérítés után is. Röviddel a beavatkozás után kerülje a fűszeres ételeket, a mesterséges színezéket tartalmazó italokat, a cigarettát, a kávét és a dohánytermékeket. Ha azt szeretné, hogy fehérebb fogai hosszabb ideig fehérek maradjanak, akkor ezeket a dolgokat hosszabb ideig és lelkiismeretesen el kell kerülnie. Az általános egészségi állapotának is jót fog tenni.

 

Ön is alávetheti magát fogfehérítésnek

 fogfehérítés

A fogfehérítés minden felnőtt számára alkalmas, de manapság létezik néhány kivétel. Ezek főleg akkor fordulnak elő, ha a fogszuvadása, vagy ha súlyos velejáró betegsége van, például fogágybetegség és hasonlók. Ha viszont Önre nem vonatkoznak ezek a kivételek, akkor alávetheti magát a fogfehérítésnek. Az, hogy milyen fogfehérítési módszert választ, csak Önön múlik. Ugyanakkor minden a fogak állapotától és alapvetően az általános egészségi állapottól is függ.

Egyidejűleg mindenről konzultáljon fogorvossal vagy dentálhigiénikus szakértővel. Ha a költségvetéséről van szó, már jóval előre tegyen félre. Ebben az esetben azonban nem érdemes spórolni az otthoni fogfehérítési módszereken. Az olcsóbbak természetesen kevésbé hatékonyak vagy akár teljesen hatástalanok. A Crest fogfehérítő matricák bevált megoldásnak számítanak, és garantálják a minőségi fogfehérítő hatást.

 


1/2 csomagolás Crest 3D White Professional Effects
TOP bestseller
20 db csomagban
10 napig
30-45 perc
Fogfehérítő matrica Crest 3D White Professional Effects
-20%
TOP bestseller
40 db csomagban
20 napig
30-45 perc

Crest 3D White Professional Effects

39 900.00 Ft31 900.00 Ft

14 nap

Crest 3D PROFESSIONAL White + fogfehérítő LED LIGHT lámpával
TOP termék
38 db csomagban
19 napig
1 óra
Crest 3D BRILLIANCE White
32 db csomagban
16 napig
30 perc

Crest 3D BRILLIANCE White

28 900.00 Ft

Elfogyott


Még nem született hozzászólás.


 
 
 


Bejelentkezés

 
Obnovenie zabudnutého hesla

Nemáte ešte účet?

Kosár

Bezárás X

A kosár üres.

Vásárlás folytatása