A matricák összehasonlítása

A fogak elszíneződésének megelőzése

A legtöbb fehérítő termék feladata a sárga vagy foltos fogak kifehérítése. Mit tegyünk, hogy a fehérítést ne kelljen idő előtt megismételni és fogaink a lehető legtovább fehérek maradjanak?

 

A fogak színe a belső (dentális) és külső (zománc) színek kombinációja. Ez a szín genetikai eredetű, veleszületett adottság. A fogak fejlődése során viszont ez a szín változhat. Ez legfőképpen a táplálkozástól függ, a fogápolástól, de bizonyos gyógyszerek is hatással vannak rá. Idősebb korban a fogak már természetes módon sárgulnak és szürkülnek, mivel a fogzománc elvékonyodik.

 

Elszíneződést megelőző tevékenységek

 

1. Kerülje a kockázatos élelmiszereket

Léteznek olyan élelmiszerek melyek összetétele elszínezi a fogakat, ill. foltokat okoz. Az italok közül pl.: vörösbor, kávé, cukros italok, limonádék és a fekete tea. Sőt, még az olyan mártások is, mint pl. a paradicsomos elszíneződéseket okozhatnak.

Tipp: Használjon szívószálat. Így mérsékelheti az italok fogakkal való érintkezését.
Az élelmiszerek közül főleg a zöldséget (uborka, brokkoli) gyümölcsöt (kivéve az erős színező hatású áfonyát és szedret) és sajtot válassza. A sajt elősegíti a fogzománc ásványosodását. Kalciumot és foszfort tartalmaz, melytől erős és egészséges fogai lesznek.

 

Léteznek olyan élelmiszerek melyek összetétele elszínezi a fogakat, ill. foltokat okoz.

 

2. Ne mosson fogat minden étkezés után. Csak öblítsen!

Jóból is megárt a sok. A fogmosásból is. Főleg savas ételek után mellőzze, ezek ugyanis gyengítik a fogzománcot. Egy ilyen fogmosással többet árt mint gondolná. Savas ételek fogyasztása után várjon legalább 30 percet.
Öblítsen inkább tiszta vagy szájvízzel a kockázatos italok fogyasztása után in (pl. kávé után).

 

3. Ne dohányozzon

A dohányzás szervezetre gyakorolt káros hatásairól talán beszélnünk semm kell. Egy dohányos fogsora első ránézésre is sárgább mint egy nem dohányzó emberé. Hagyjon fel a dohányzással nem csak egészsége, hanem a látványos fehér mooly érdekében is.

 

4. Helyes fogmosás

Ne feledkezzen meg a rendszeres fogorvosi dentális higiéniáról sem. Elmagyarázza és bemutatja önnek a helyes fogmosás módszerét, ami rendkívül fontos az egészséges és színeződésmentes fogak szempontjából. Blogunkon bővebben olvashat a fogselyem helyes használatáról is.

 

5. Fehérítő fogkrémek

A fehérítő fogkrémek és egyes enyhébb fehérítő matricák a fehér fogak megőrzésére szolgálnak. Ajánlani tudjuk a Crest 3D White Gentle Routine fehérítő matricákat vagy a Brilliance termékcsalád fogkrémeit.Crest 3D BRILLIANCE White

Crest 3D BRILLIANCE White

32 db
30 perc naponta, 16 napig

28 900.00 Ft

Crest SUPREME Professional fogfehérítő matrica
-17%

Crest SUPREME Professional

84 db
30 perc naponta, 42 napig

58 500.00 Ft48 500.00 Ft


Még nem született hozzászólás.